Χαιρετισμός Προέδρου

Πριν από μερικά χρόνια προχωρήσαμε στην δημιουργία της  Ένωσης ιδιωτών ιατρών  με σκοπό να συμβάλουμε με τις γνώσεις και την εμπειρία μας  στις   αλλαγές που προγραμματίστηκαν   στον  τομέα της υγείας. Μοναδικός  μας στόχος ήταν να δημιουργηθεί   ένα σύστημα που να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες  και να προσφέρει  στους γιατρούς  την δυνατότητα  να ασκούν ελεύθερα την επιστήμη τους προς όφελος των ασθενών του. Δυστυχώς οι   ανησυχίες μας επαληθεύτηκαν σε πολύ  μικρό χρονικό διάστημα  . Υπάρχει κάποιος που αμφιβάλλει ότι η απουσία εποπτικού μηχανισμού στο ΓΕΣΥ δίνει ευκαιρία σε καταχρήσεις  , υποβαθμίζει την ποιότητα και απειλεί την βιωσιμότητα του ;

Δεν είμασταν  ποτέ ενάντια στην δημιουργία ενός συστήματος υγείας . Απλά διαφωνούμε με τον τρόπο που εφαρμόζεται  το ΓΕΣΥ,  και ο καθένας από εσάς μπορεί να έχει άποψη  για το πόσο ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του  σήμερα . Εμείς οραματιστήκαμε ένα σύστημα που θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε όλοι σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού με εποπτικό  έλεγχο  προς όφελος των πολιτών . Ένα σύστημα που ο καθένας θα αμείβεται  για  την αξία και την προσφορά  του ,με  κανόνες  χωρίς να επιτρέπονται οι καταχρήσεις .

Οι γιατροί που έμειναν έκτος   ΓΕΣΥ ,σίγουρα δεν το έκαναν για τα χρήματα όπως πίστευαν ορισμένοι , αφού  αποδείκτηκε πέραν  πάσης αμφιβολίας ότι τα ποσά που πληρώνει  τους γιατρούς  του  το ΓΕΣΥ είναι εξωπραγματικά. Η άρνηση συμμετοχής των γιατρών έχει να κάνει με τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα που κανένας δεν μπορεί να διασφαλίσει την βιωσιμότητα του  .

Είναι ξεκάθαρο  ότι δια νόμου η άσκηση ιδιωτικής ιατρικής εντος ΓΕΣΥ (η καταβολή οποιουδήποτε ποσού πλην των συμπληρωμών των 6 και 25 ευρώ σε γιατρό του συστήματος για υπηρεσίες του συστήματος ) απαγορεύεται και ο κόσμος πρέπει να μην επιτρέπει  την εκμετάλλευση . .Αν οι πολίτες  επιθυμούν  ιδιωτική ιατρική τότε πρέπει να απευθύνονται   στους ιδιώτες ιατρούς που έμειναν εκτός ΓΕΣΥ .

Η ιδιωτική ιατρική στην Κύπρο έχει συμβάλει τα μέγιστα στο να έχουμε ως χώρα ένα  από τους υψηλοτέρους δείκτες επιπέδου υγείας στην Ευρώπη.

Η εξέλιξη της ιατρικής στην Κύπρο οφείλεται αποκλειστικά  στην ύπαρξη  του  ιδιωτικού τομέα . Η διαδρομή του καθενός είναι γνωστή και οι σχέσεις με τους ασθενείς -είναι σχέσεις εμπιστοσύνης και αφοσίωσης .

Ο κόσμος  επιλέγει τους γιατρούς μας και θα συνεχίσει να το κάνει  γιατί υπάρχει ποιότητα και άμεση  ανταπόκριση .

Η δημιουργία και η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα  έγινε με σοβαρές επενδύσεις  ,προσπάθειες  χρόνων και αν επιβιώνει είναι γιατί έμαθε να εξελίσσετε και να προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ανάγκες των ασθενών .

Ένα σύστημα το αναδεικνύουν  τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και τίποτα άλλο .Ένα σύστημα γίνεται καλύτερο μόνο όταν υπάρχουν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. Ποιότητα είναι να έχεις εξοπλισμένα νοσοκομεία , με μονάδες εντατικής,  εκπαιδευμένο προσωπικό όπου οι ασθενείς να εξυπηρετούνται χωρίς χρόνους αναμονής .

Είμαστε σίγουροι ότι με την βοήθεια των συνεργατών μας , των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών  , των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων αλλά   και των χιλιάδων ασθενών που  επιλέγουν και   στηρίζουν τους ιδιώτες ιατρούς, θα γινόμαστε  καλύτεροι αναβαθμίζοντας  συνέχεια τις προσφερόμενες  μας υπηρεσίες .

Αποστολή μας είναι να υπηρετούμε τους ασθενείς  με ποιότητα και συνέπεια .

 

Σας ευχαριστώ,

 

Δρ. Χάρης Αρμεύτης

Πρόεδρος Ένωσης Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου